T. 973204659

C/ Riu Ebre 13, Baixos 6

25001 Lérida (Lérida)

Horari

De Dilluns a Divendres de 8:30 a 13:00 i de 15:30 a 19:00
Dissabtes de 8:30 a 13:00

Gasolina low Cost

 

 

GASOLINERA LOWCOST, SI O NO?
 
 
 
 
 
Aquesta és sense cap mena de dubte la pregunta del milió! I és que el tema està envoltat de mites i teories; tothom ha escoltat allò de que són combustibles de menor qualitat o coneixem el cas del cotxe de l’amic del tiet del cunyat a qui se li va fer malbé el motor perque el combustible d'aquestes gasolineres estava aigualit.
Doncs avui intentarem donar respostes per tal de que el nostres amics amants dels cotxes i de l'estalvi puguin prendre una decisió amb tranquilitat.
 
 
Desde ja fa uns anys veiem com proliferen aquesta mena de gasolineres de "marca blanca": Eroski, Esclat, BonArea, Carrefour,... En totes elles podem veure una sèrie de patrons que és repeteixen; no tenen empleats propis de la gasolinera i si n'hi han, acostumen a ser empleats del supermercat; podem observar també que disposen de pocs surtidors i que generalment comercialitzen dos varietats de combustible, normalment les més demandades i que efectivament el preu del combustible pot arribar a ser fins a 10 cèntims més barat. Vol dir aixó que la qualitat és inferior? En absolut.
Hem de pensar que aquesta mena de gasolineres low cost en la majoria dels casos busquen treure una rentabiliatat de manera indirecta, ja que ofereixen descomptes que van lligats a la targeta client del súper o en descomptes directes en productes, així doncs l'estació de servei funcionaria de "ganxo" per a que el client, finalment, comprés en el seu establiment.
 
 
Tot el el combustible que es comercialitza a l'estat Espanyol és transportat directament de la refineria a l’estació de servei. Aquest transport el realitza desde fa 85 anys la companyia Grupo CLH ( Compañia Logistica de Hidrocarburos ) que és la única habilitada en tot l'Estat per a poder transportar i emmagatzamar productes petrolífers.
Tot aquest combustible que distribueixen cumpleixen una sèrie de normes bàsiques de qualitat: nivell de sofre, oxidació, etc. I és així per a tothom; ja sigui una àrea de servei de les "tradicionals" o de les "low-cost". El combustible que surt de les refineries està controlat i certificat, de manera que serà cada client qui finalment li afegirà o no, els additius.
 
 

QUÈ SÓN ELS ADDITIUS?

 
 
Els additius són productes químics que otorguen al combustible una sèrie de característiques especials: poden ajudar a mantenir nets els conductes del motor, conseguir un major octanatge, donar una mica més de potència, prolongar la vida del motor o donar una millor eficiència en la combutió, etre d'altres.
Totes aquestes característiques seràn, finalment, les que donaràn "catxé" al combustible; i tota la investigació i desenvolupament que hi ha al darrera de cada additiu i, evidentment el additiu en sí és el que encarirà el producte final.
 
 
En resum: Podem afirmar que totes les gasolineres disposen, per llei, de combustible de qualitat i que ha passat una sèrie de controls. Les gasolineres Low-Cost simplement el serveixen bàsic ja que com hem dit en abans, busquen una rentabilitat indirecta.
 
És cert que de tant en tant sorgeixen casos de clients que han vist com se li espatllava el motor per posar gasolina adulterada, però són casos aïllats i no tenen a veure amb la marca, sinó en negligències en el manteniment dels surtidors o dels dipòsits. Una mala manipulació o un error poden provocar contaminació en el producte que és tradueixen en danys en el vehicle que ha repostat.
 
 
Espero haver abocat una mica de llum al assumpte i que ús serveixi d'ajuda a l'hora de triar la vostra gasolinera!
 
Salut!!!

No es perdi cap de les nostres ofertes!

Inscrigui's al nostre butlletí setmanal de novetats i promocions